Volg nu geheel gratis, deze mini informatie over gezond drinkwater

Meld je aan voor de gratis mini - cursus

Onderstaande is het artikel wat ik voor een aantal vaktijdschriften heb geschreven. Waaronder; Deze bevat zeer waardevolle informatie en alle achtergrond research. Klik op de druppel hieronder en je gaat door naar de online omgeving.

Ons lichaam bestaat voor 75% uit water.

Het drinken van water is absoluut noodzakelijk voor het goed functioneren van ons lichaam. En niet alleen als de temperatuur 35 graden is, maar het gehele jaar door. Ons lichaam bestaat voor zo’n 70% uit water en heeft ook zeker genoeg zuiver water nodig om alle lichamelijke processen op gang te houden, waardoor we uiteindelijk gezond kunnen blijven.

Elke dag verliezen we water via de stoelgang, de urine, de ademhaling, transpiratie en tijdens de slaap. Uiteraard moeten we dit verloren water weer compenseren door voldoende zuiver water te drinken.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water is 30 ml per kg lichaamsgewicht. Dus een persoon van 50 kg moet 1,5 liter water per dag drinken. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de bevolking te weinig of GEEN…. WATER drinkt.

Hoe kan het dat mensen niet weten hoe belangrijk water is voor veel lichaamsprocessen?

 

Ons drinkwater is echt niet schoon genoeg!

Van ons huidige drinkwater, wat zo uit de kraan komt,  mag je verwachten dat het schoon, vrij van toxische stoffen en van goede kwaliteit is.

Het Nederlandse kraanwater behoort tot de schoonste van de wereld, maar het is steeds moeilijker dit ook zo schoon te houden. Afgelopen lente melde de Volkskrant dat onze riolen farmacologische zwembaden zijn. Medicijnresten, zoals pijnstillers, hormoon- en anticonceptiepillen, antibiotica, bètablokkers etc. komen ook in het oppervlaktewater terecht, waar het met de huidige waterzuiveringstechnieken onmogelijk is om ze er helemaal uit te filteren.

Niet alleen resten van medicijnen maar ook zware metalen, pesticiden, restjes schoonmaakmiddelen en microplastics worden tegenwoordig aangetroffen in ons drinkwater. Deze, voor ons lichaam zeer schadelijke stoffen, beschadigen en verstoren met name ons immuunsysteem, stofwisselingsprocessen en het voortplantingssysteem.

Ons drinkwater is echt niet schoon genoeg!

Van ons huidige drinkwater, wat zo uit de kraan komt,  mag je verwachten dat het schoon, vrij van toxische stoffen en van goede kwaliteit is.

Het Nederlandse kraanwater behoort tot de schoonste van de wereld, maar het is steeds moeilijker dit ook zo schoon te houden. Afgelopen lente melde de Volkskrant dat onze riolen farmacologische zwembaden zijn. Medicijnresten, zoals pijnstillers, hormoon- en anti-conceptiepillen, antibiotica, bètablokkers etc. komen ook in het oppervlaktewater terecht, waar het met de huidige waterzuiveringstechnieken onmogelijk is om ze er helemaal uit te filteren. Niet alleen resten van medicijnen maar ook zware metalen, pesticiden, restjes schoonmaakmiddelen en microplastics worden tegenwoordig aangetroffen in ons drinkwater.  

Deze, voor ons lichaam zeer schadelijke stoffen, beschadigen en verstoren met name ons immuun-systeem, stofwisselingsprocessen en het voortplantingssysteem.

Hoe weet u of uw lichaam aan het verzuren is?

Natuurartsen schrijven in veel publicaties over het belang van het zuur-base evenwicht. In de natuurgeneeskunde wordt verzuring als oorzaak van veel klachten gezien, die we in de reguliere geneeskunde als normaal beschouwen of met medicatie onderdrukken.

Verzuring van de lymfe, de cellen, organen, bindweefsel en verstoring van het immuunsysteem is eigenlijk een niet erkend verschijnsel waar het grote gedeelte van de bevolking last van heeft. We hebben zeven uitscheidingsorganen die hun werk goed moeten kunnen doen, maar bij overbelasting het niet meer aan kunnen.

Onderstaande klachten komen dan heel vaak voor:

 

 • Chronische hoofdpijn en migraine
 • Voortdurende vermoeidheid
 • Zure oprispingen
 • Eczeem en huidklachten
 • Auto-immuunaandoeningen
 • Astma, allergieën
 • Reuma, jicht, artritis, artrose
 • Botontkalking
 • Fibromyalgie
 • Nierstenen
 • Arteriosclerose
 • Cellulitis
 • Depressie
 • Darmklachten, zoals PDS, Colitis Ulcerosa, Ziekte van Crohn
 • Diabetes
Gletsjerwater

De Hunza, een volk dat leeft in het Himalayagebergte in Noord-Pakistan, leeft op hoge leeftijd nog in zeer goede gezondheid vrijwel zonder ziekten. Het gezond bereiken van de 100-jarige leeftijd is daar heel normaal. In de jaren ’30 heeft Dr. H. Coanda, een bekend Roemeens wetenschapper en Nobelprijswinnaar, onderzocht hoe dit kon. Hij kwam tot de conclusie dat het gletsjerwater wat er gedronken wordt drie zeer belangrijke eigenschappen voor de gezondheid heeft.

Dit bijzonder gezonde gletsjerwater bevat: een hoog gehalte aan antioxidanten, een hoge alkalische waarde (lees pH–waarde boven de 8,5) en de structuur is micro-geclusterd.

Geïoniseerd water

Russische en Japanse wetenschappers zijn erin geslaagd om door middel van ionisatie een water te produceren met dezelfde drie eigenschappen als het gletsjerwater van de Hunza’s. Dit water noemt men geïoniseerd water ofwel Kangen Water.

Hieronder leg ik deze drie eigenschappen kort uit:

Antioxidanten

Antioxdanten beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatie oftewel veroudering. Wij oxideren o.a. door luchtvervuiling, straling, roken, alcohol etc. De stoffen die oxidatie veroorzaken worden door antioxidanten geneutraliseerd met als gevolg dat deze oxidanten onze lichaamscellen niet meer kunnen aantasten. Een antioxidantrijk voedingspatroon is dé manier om je te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van oxidatie. Kangen Water zit boordevol antioxidanten!

Alkalisch water

Alkalisch of basisch is de tegenhanger van zuur.

De mate waarin een vloeistof zuur of alkalisch is wordt uitgedrukt in pH waarden.

Er wordt gebruik gemaakt van een schaal tussen 1 en 14 waarbij 7 neutraal is en alle waarden onder pH 7 staan voor zuur en alle boven pH 7 staan voor alkalisch.

Met Kangen Water kan je kiezen voor drinkwater met pH waarden 8.5, 9.0 en 9.5. Hoe hoger de alkalische waarde, des te meer zuurstof het water bevat.

Met een alkalisch eet- en drinkpatroon herstelt u het zuur-base evenwicht in uw lichaam.

Micro-geclusterd

Gewoon water bindt zich tot clusters van rond de 15 tot 20 moleculen.

Kangen Water heeft door het ionisatieproces een structuur van kleinere clusters. Door die fijnere structuur wordt dit water makkelijker door onze lichaamscellen opgenomen dan gewoon water wat er dan ook voor zorgt dat alle voedings- en afvalstoffen beter in en uit onze cellen worden getransporteerd. Dit zorgt voor superhydratie op celniveau en voor het schoonhouden van ons lichaam door ontgifting.

Meld je aan voor de gratis mini - cursus

Deze bevat zeer waardevolle informatie en alle achtergrond research. Klik op de druppel hieronder en je gaat door naar de online omgeving.

 

 

 

Wil je onze mails ontvangen?

Deze bevatten informatie over gezondheid, water, voeding, supplementen en ervaringen. Maar ook wat kan jezelf doen. Klik op de druppel hieronder en alles gaat vanzelf.

Duurzame gezondheid

betekent het vermijden van ziekten, preventief bezig zijn met uw gezondheid. Uw lichaam in een optimale conditie houden door het drinken van voldoende gezond alkalisch water en voeding. Daarbij, tegelijkertijd,  zoveel mogelijk opletten dat verzurend voedsel en andere toxische stoffen vermeden worden.

De wetenschap dat alle processen in het lichaam plaats vinden in een gezonde voedingsbodem maakt dat we moeten zorgen voor voldoende toevoer hiervan. Raadpleeg een deskundige indien u hier meer over wilt weten.

Dr. Hiromi Shinya, voor zijn pensioen verbonden aan het Albert Einstein College of Medicine en hoofd van de afdeling Endoscopie van het Beth Israel Medical Center in New York, heeft na zijn vele onderzoeken aangegeven dat een persoon met een slechte darmwerking en vervuilde darmen nooit gezond is en dat dit aan de basisch ligt van vele ziekten. Hij schrijft zijn cliënten een dieet voor in combinatie met Kangen Water omdat dit wordt beschouwd als het beste geïoniseerde drinkwater, doordat Kangen Water een onvergelijkbare kracht heeft om te hydrateren, te ontgiften en door het hoge antioxidanten gehalte.

Duurzame gezondheid

betekent het vermijden van ziekten, preventief bezig zijn met uw gezondheid. Uw lichaam in een optimale conditie houden door het drinken van voldoende gezond alkalisch water en voeding. Daarbij, tegelijkertijd,  zoveel mogelijk opletten dat verzurend voedsel en andere toxische stoffen vermeden worden.

De wetenschap dat alle processen in het lichaam plaats vinden in een gezonde voedingsbodem maakt dat we moeten zorgen voor voldoende toevoer hiervan. Raadpleeg een deskundige indien u hier meer over wilt weten.

Klik op de druppel als je een consult, gesprek of online presentatie wilt aanvragen. Vragen en begeleiding wilt bij huren/aankoop of gebruik of advies.

Dit blog is naar alle openheid en eerlijkheid geschreven. Met veel passie en aandacht. Indien je teksten wilt gebruiken dan zou ik het opprijs stellen mijn website daarbij te vermelden. Ik ben dyslectisch en toch schrijf ik openbaar. Heb je een aanvulling of vragen mail me gerust; contact klik hierop!