Dan krijg je opeens bericht met; ik heb nieuws.. en zie ik allerlei blijde en vrolijke berichtjes in mijn  telefoon.

Ik ben deze week bij de dokter geweest, en voor de tweede keer in zes jaar is mijn bloeddruk normaal. De medicatie mag stoppen, en ik kan doorgaan met wat ik aan het doen ben. Geweldig Ingrid, dank je wel voor de begeleiding.

Hier doe je het toch voor. Maar even terug naar de klachten waarmee we begonnen die met de hoge bloeddruk te maken hadden.

 

  • Vermoeidheid
  • Misselijkheid
  • Kortademigheid
  • Rusteloosheid
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Slecht zicht
  • Pijn op de borst
Hoe kan dit  nu dat ik je adviezen opvolg en het nu wel lukt om mijn bloeddruk te verlagen?
Normaal gesproken worden de oorzaken gezocht in het verminderen van zoutinname, minder alcohol, stoppen met roken, stressvermindering, psychische factoren, erfelijke oorzaken, en sinds kort ook in leefgewoonten. Soms wordt aangegeven dat er niet altijd een duidelijke oorzaak is.
Afgezien van enkele voedingsadviezen is de gebruikelijke keuze van de arts om medicatie voor te schrijven om de symptomen en bloeddruk te verlagen.
Op veel websites staat dezelfde tekst: om de oorzaak van hoge bloeddruk te achterhalen, wordt in eerste instantie een bloedonderzoek gedaan. In de meeste gevallen is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen. Erfelijkheid kan een rol spelen, en hoge bloeddruk komt vaker voor bij ouderen, omdat de bloedvaten vernauwen of verkalken met de leeftijd.
En dat is nu interessant. Hoe komt het dat de bloedvaten vernauwen en dat dit steeds vaker voorkomt? Ouderdom is te simpel. Natuurlijk worden organen en vaatstelsels ouder naarmate we langer leven, maar we zien dit ook op steeds jongere leeftijd.

Zonder medicatie de bloeddruk naar beneden!

Een hoge bloeddruk wordt vaak ontdekt als er al schade is ontstaan. Meet daarom altijd je bloeddruk als je denkt dat deze te hoog is, of laat deze regelmatig controleren, zelfs als er nog niets aan de hand is.

De gevolgen van een hoge bloeddruk zijn ernstiger als je dit te laat ontdekt. Bij iemand met een hoge bloeddruk is de kracht op de vaatwanden al groter dan normaal. Hierdoor kunnen de wanden van de vaten beschadigd raken, minder flexibel worden, verharden en/of verkalken, en spreken we van aderverkalking. Dit proces begint eerst in de kleinste bloedvaten, de capillaire.

Haarvaten fungeren als uitwisselingspunt. Ze bevinden zich aan de uiteinden van de grotere bloedvaten en komen uit in alle organen en weefsels van ons lichaam. Haarvaten zijn zo dun, eigenlijk nog dunner dan een haar, zodat rode bloedcellen er alleen achter elkaar doorheen kunnen stromen als er voldoende stroming is.

Vasomotie

Veel mensen hebben dus, zonder het te weten, een verminderde bloedcirculatie. Het hart pompt ons bloed rond, dat weten we allemaal wel. Wat minder bekend is, is dat het hart dit niet alleen doet, maar dat er spiertjes in haarvaten, de fijnste bloedvaten, zitten die ook pompbewegingen maken. Dit heet vasomotie (beweging van de vaten).

De capillairen zijn de dunste bloedvaten en de uitwisselingscentra voor alles wat in en uit het bloed in en uit de cel mag. Overal in het lichaam voorziet het bloed via de capillairen de weefsels van zuurstof en voedsel. Dus realiseer je hoe belangrijk deze allerkleinste haarvaatjes zijn.

Om alle voedingsstoffen en zuurstof goed naar de haarvaatjes te laten komen, moet het eerst door de lymfe heen. Een zure lymfevloeistof verhindert dit transport en daarmee het transport naar de cellen. Hierop reageert het lichaam door de suikerspiegel en de bloeddruk te verhogen om ervoor te zorgen dat de cellen voldoende voedingsstoffen en zuurstof krijgen. Gebeurt dit langdurig, dan ontwikkel je door de continue verhoging van de suikerspiegel en de druk op de bloedvaten diabetes en hoge bloeddruk.

Wanneer lymfevocht verzuurt en er een hoge glucosespiegel ontstaat, zuurstof verloren gaat door consumptie van vet, vlees, suikerhoudende dranken en verkeerd voedsel, dan is verzuring en zuurstoftekort een oorzaak van veroudering. Doordat door de hoge suikerspiegels eiwitten gaan samenklonteren en dit het bloed dikker maakt, langzamer laat stromen, de druk verhoogt en plak aan de binnenkant van de bloedvaten blijft hangen. Hierdoor zullen de allerfijnste aderen (de capillaire) als eerste verstoppen. Afvalstoffen hopen zich hier nog meer op, en verstopping is het gevolg.

Ik zie en lees op veel websites dat Dr. Kancho Kuninaka wordt aangehaald als een van de pioniers in de behandeling met alkalisch water in Japan. Ik kan helaas zijn naam nergens terugvinden. Dus ofwel kopieert iedereen klakkeloos alles van elkaar zonder het te controleren op waarheid, of ik kan het niet vinden. Ik houd me dus aanbevolen als iemand in het bezit is van zijn onderzoeken. In ieder geval wordt geschreven dat zijn mening is dat vrijwel iedereen met een hoge bloeddruk acidose heeft. Hij is daarom overgestapt op de behandeling met geïoniseerd gealkaliseerd water om de bloeddruk te verlagen. Ik deel zijn mening, puur omdat ik dit in mijn praktijk ook zie gebeuren.

Als je bloeddruk langdurig hoog is, kunnen je slagaders vernauwen door atherosclerose. Hierdoor kan het positieve effect van ERW-water wat langer duren, maar uiteindelijk komt het er wel. Het verlaagt de bloeddruk door de werkelijke oorzaken van de hoge bloeddruk aan te pakken, zonder dat medicatie nodig is.

Artsen weten dat de bloeddruk kan reageren op verlaging door een paar diepe ademhalingen voor de bloeddrukmeting. Dit komt doordat diepe ademhaling meer zuurstof aan het bloed levert en daarmee de pH-waarde van het bloed stijgt. De pH-waarde van het bloed schommelt altijd tussen pH 7,3 en pH 7,45. Hoe hoger de pH-waarde van het bloed, hoe meer zuurstof er aanwezig is. Hierdoor kan je dus langdurig de bloeddruk laten dalen door langdurig elektrolyse reduced water te drinken.

De verklaring dat het drinken van dit water werkt, zit mogelijk in het feit dat het hart minder hard hoeft te werken, omdat een verhoogde basische waarde van het bloed meer zuurstof bevat. Een andere reden kan zijn dat de viscositeit van het bloed met een hogere pH-waarde lager is, waardoor het bloed vloeibaarder is en het hart minder hard hoeft te pompen. In combinatie met calciumionen in het basische water die de afzetting van cholesterol en plaque van de bloedwanden oplossen, voorkomt dit dat ze dichtslibben.

Kortom, het zou wellicht een betere oplossing kunnen zijn dan bloeddrukverlagende medicijnen. Deze medicijnen houden het lichaam voor de gek, hebben bijwerkingen, en pakken de werkelijke oorzaak niet aan. Het is het proberen waard om eerst 2,5 liter ER-water per dag te drinken, zoals blijkt uit praktijkverhalen.

Meld je aan voor de gratis mini - cursus

Deze bevat zeer waardevolle informatie en alle achtergrond research. Klik op de druppel hieronder en je gaat door naar de online omgeving. Je kan je aanmelden en veel boekjes downloaden. Alle informatie is netjes tot je beschikking wanneer jij dat wilt en wanneer jij er tijd voor hebt. 

We starten regelmatig inloop ochtenden?

Wil jij aan de slag met je gezondheidsklacht, hoge bloeddruk, diabetes, of iets anders waar je van afwilt. We starten regelmatig inloop ochtende waarin we je de informatie geven en begeleiding naar het verlagen van je klachten. Klik op de druppel, hieronder, en je gaat naar het  contact formulier.