TE weinig aandacht voor VROUWEN KWALEN!!!

Vanmorgen was ik al vroeg wakker en mijn oog viel op een artikel van NOS.nl.

Normaal lees ik dat niet veel, maar op de een of andere manier trok de titel mijn aandacht met de gedachte: “Hoezo?” Ja… vind je het gek als er al jaren niet geluisterd wordt naar mogelijke oplossingen en veel vrouwen met deze klachten zeggen: “Wat is dat duur?” en “Dat is veel geld.” Nou, dat kan ik niet betalen.

Ik kon dat ook niet, maar had alles op alles gezet om het toch voor elkaar te krijgen. Mijn gezondheid is het waard. Wat is jouw gezondheid dan waard? Wil je hier echt vanaf komen? Als ik die laatste vraag stel, is het antwoord altijd steevast: “Ja, natuurlijk.” Maar als het dan op geld aankomt, haakt men weer af en rijden ze weg in een mooie, dure, splinternieuwe auto met een Ray-Ban op. Of… ik ga eerst op vakantie naar Mexico en daarna zie ik wel. Let wel… sommige mensen kunnen inderdaad niet eens op vakantie en zouden maar wat graag ook van hun klachten afkomen.

 

De gezondheidszorg kampt dus met grote zorgkosten en te weinig aandacht.
De kop “Te weinig aandacht voor vrouwenaandoeningen kost de maatschappij miljarden.” Dus wat is hier nu duur?
Ik ben gelukkig, nog steeds, al 45 jaar, verzekerd voor kraamzorg; dit dekt mijn basis ziektekostenverzekering voor 150 euro per maand nog steeds. Gelukkig heb ik totaal geen last van de overgang, opvliegers, transpiratie of andere vormen van irritatie (behalve deze). Heftige menstruatie stond nooit voor de deur. Volgens dit artikel krijgt bijna elke vrouw daarmee te maken. Huh… kom ik van Mars dan?
Daar wordt te weinig onderzoek naar gedaan? Ja, besteed daar je bak met geld maar aan. Kan het geld ook naar een zeer goede, al bestaande oplossing gaan voor vrouwen die het heel hard nodig hebben. Zou de maatschappij miljarden aan geld schelen en deze 8,8 miljoen vrouwen veel van deze onnodige klachten besparen.
Als ik terug ben, krijgt deze gynaecoloog een bezoekje van mij omdat ze in kaart heeft gebracht waar de kennisachterstand zit.
Haar conclusie is dat het de zorgverleners aan kennis ontbreekt.
Ja, zorgverleners, het ontbreekt inderdaad aan kennis. Want als je weet dat er vijf basisoorzaken ten grondslag liggen aan vrouwenkwalen, en je weet hoe je deze kunt oplossen, zullen deze vrouwen je echt eeuwig dankbaar zijn. Maar beste dokter, het geld dat u besteedt aan dit onderzoek had door deze vrouwen heel goed gebruikt kunnen worden om de oplossing te betalen. Met een bijdrage daarvan vanuit de ziektekostenverzekering of vanuit uw onderzoeksgeld zal de impact op de levenskwaliteit van vrouwen ingrijpend veranderen en de maatschappij veel minder geld kosten.
Ik ben trots op die vrouwen die het heft in eigen hand durven nemen en de investering in hun gezondheid zelf durven doen, omdat zij zichzelf dit waard vinden.
Meld je aan voor de gratis mini - cursus

Deze bevat zeer waardevolle informatie en alle achtergrond research. Klik op de druppel hieronder en je gaat door naar de online omgeving.

Wil je onze mails ontvangen?

Deze bevatten informatie over gezondheid, water, voeding, supplementen en ervaringen. Maar ook wat kan jezelf doen. Klik op de druppel hieronder en alles gaat vanzelf.

Klik op de druppel als je een consult, gesprek of online presentatie wilt aanvragen. Vragen en begeleiding wilt bij huren/aankoop of gebruik of advies.

Dit blog is naar alle openheid en eerlijkheid geschreven. Met veel passie en aandacht. Indien je teksten wilt gebruiken dan zou ik het opprijs stellen mijn website daarbij te vermelden. Ik ben dyslectisch en toch schrijf ik openbaar. Heb je een aanvulling of vragen mail me gerust; contact klik hierop!