Investering in uw gezondheid duur?

Regelmatig krijg ik de vragen…..

Waarom is jouw therapie zo duur? Waarom is de watermachine en die geweldige therapie mat zo duur?

Veel gehoorde vragen in mijn praktijk. Hoezo duur? Waarom is iets voor je gezondheid duur? Wacht maar tot je ziek wordt of iets gaat mankeren. Dan is het pas duur. Niet dat ik dat hoop voor je, maar het zet wel de toon.

De afgelopen jaren is de zorgpremie steeds gestegen. En deze blijft maar stijgen terwijl de pakketten uitgekleed worden en de zorg steeds slechter wordt. Ik heb de laatste vier jaar als geen ander ervaren dat ik mijn gezondheid in eigen hand moest nemen. Buiten het feit dat er gezegd wordt; “het is psychisch, leer er maar mee leven”. Of een neuroloog die zegt; “ik zie op de foto’s geen fracturen in de schedel en geen bloedingen in het hoofd, dus niks aan de hand”. Fysiotherapeuten die niet weten hoe ze deze spier met de naam sternocleidomastoideus goed moeten behandelen.

De sternocleidomastoideus is een spier die gelegen is aan de voorzijde van de hals. Deze tweehoofdige spier, waarvan één kop ontspringt aan het borstbeen en de ander aan het sleutelbeen, is van buitenaf goed zichtbaar en verantwoordelijk voor draaiingen van het hoofd.

Deze spier is vaak aangedaan wanneer men last heeft van hoofdpijnklachten, migraine, oorsuizen en/of tinnitus, klachten over het geheugen, vermoeidheid en autonome functies. Dezelfde klachten kunnen aanhouden na de slingerende beweging van het hoofd tijdens een kop-staartbotsing en komt de whiplash om de hoek kijken.

Het demissionaire kabinet verwacht dat de gemiddelde jaarpremie voor de zorgverzekering van 2024 €1792 wordt. Dat is ruim €149 per maand. De verwachte gemiddelde maandpremie is daarmee €12 meer dan de gemiddelde maandpremie in 2023.

Wat als je nu voor dat bedrag per maand zelf je behandeling mag uitzoeken en de kosten daarvan betalen?

De behandelingen, zoals een fysiotherapeut en een psycholoog, die ik moest volgen omdat die vergoed werden, hebben niets voor mijn herstel gedaan door dit pretpakket. De behandelingen en de apparatuur die ik daarvoor heb aangeschaft, heb ik zelf moeten betalen. Maar DIT heeft ervoor gezorgd dat ik weer pijn- en helemaal klachtenvrij rondloop.

Hoeveel chronische mensen zijn er nog ziek? Hoeveel mensen hebben nog whiplashklachten?

Stel jezelf de vraag. Wat is duur? Een leven met pijn, ziekte, ongemakken of een investering in je gezondheid.

Meld je aan voor de gratis mini - cursus

Deze bevat zeer waardevolle informatie en alle achtergrond research. Klik op de druppel hieronder en je gaat door naar de online omgeving.

Wil je onze mails ontvangen?

Deze bevatten informatie over gezondheid, water, voeding, supplementen en ervaringen. Maar ook wat kan jezelf doen. Klik op de druppel hieronder en alles gaat vanzelf.

Duurzame gezondheid

betekent het vermijden van ziekten, preventief bezig zijn met uw gezondheid. Uw lichaam in een optimale conditie houden door het drinken van voldoende gezond alkalisch water en voeding. Daarbij, tegelijkertijd,  zoveel mogelijk opletten dat verzurend voedsel en andere toxische stoffen vermeden worden.

De wetenschap dat alle processen in het lichaam plaats vinden in een gezonde voedingsbodem maakt dat we moeten zorgen voor voldoende toevoer hiervan. Raadpleeg een deskundige indien u hier meer over wilt weten.

Klik op de druppel als je een consult, gesprek of online presentatie wilt aanvragen. Vragen en begeleiding wilt bij huren/aankoop of gebruik of advies.

Dit blog is naar alle openheid en eerlijkheid geschreven. Met veel passie en aandacht. Indien je teksten wilt gebruiken dan zou ik het opprijs stellen mijn website daarbij te vermelden. Ik ben dyslectisch en toch schrijf ik openbaar. Heb je een aanvulling of vragen mail me gerust; contact klik hierop!