Naar een hoger niveau brengen

Waarom Kangen water voor topatleten?

 • Superhydratatie voor betere prestaties en uithoudingsvermogen.
 • Geen uitputting na inspanning.
 • Betere en snellere herstel na lichamelijke inspanning
 • Voorkomt spierkrampen, stijfheid en blessures
 • Optimale zuurstoftoevoer naar de spieren Extra mineralen voor het lichaam
Sportdranken zijn overbodig

Bij het optimaliseren van de prestaties van topatleten spelen meerdere aspecten een rol, zoals voeding, fysieke training, mentale coaching en natuurlijk het hydratatieniveau van de atleet.

Het belang van hydratatie wordt vaak onderschat, omdat optimale celhydratatie een topprioriteit is voor de prestaties van elke atleet.

Kangen water is het water bij uitstek om dit te bereiken.

Shan Stratton, sportvoedingsadviseur

Shan is sportvoedingsadviseur voor grote Amerikaanse sportteams zoals NBA, NFL, MLB, PGA, LPGA, NASCAR, NHL, NY YANKEES, AZ DIAMONDBACKS, HOUSTON ROCKETS, LA DODGERS, enzovoort.

Hij heeft met talloze beroemde atleten gewerkt, waaronder Kurt Warner, Maria Sharapova, Reggie Jackson en Cynthia Cooper. Volgens Shan is het drinken van Kangen Water® de ontbrekende schakel voor de algemene gezondheid en prestaties van sporters, nadat hij meer dan 15 jaar hoogwaardige supplementen, enzymen en probiotica aan de sportgemeenschap heeft gepromoot en geadviseerd.

Shan onderzocht het Kangen water van Enagic zelf en keurde het pas goed nadat hij het product en de integriteit van het bedrijf persoonlijk had onderzocht. Dit deed hij omdat zijn betrokkenheid bij veel internationaal vermogende sportfiguren en coaches hem verplicht om integer te blijven. Shan is internationaal bekend als voedingsdeskundige, sportsupplementenspecialist en gerenommeerd motiverend spreker. Shan zet zich in om de “ziekenzorg” van Amerika en de rest van de wereld te veranderen in een echt Health & Wellness Care systeem. Hij is gepassioneerd om als internationaal spreker de wereld te informeren over de enorme gezondheidsvoordelen van het drinken van gealkaliseerd, antioxidant-geladen en super-hydraterend Kangen Water® van het enige bedrijf dat het zegel van goedkeuring heeft van de Japanse medische gemeenschap.

Eigenschappen van Kangen water

Kangen water heeft verschillende unieke eigenschappen die geen ander water kan evenaren:

Alkalisch water (pH 8,5 tot 9,5) Veel topatleten lijden aan verzuring van hun lichaam. Dit wordt veroorzaakt door extreme fysieke inspanning enerzijds en een dieet dat rijk is aan eiwitten (vlees) en koolhydraten anderzijds.

Deze verzuring leidt tot spierkrampen, gewrichtspijn, stijfheid en blessures. Het ondermijnt ook het herstelvermogen na intensieve wedstrijden of trainingen. Door het drinken van alkalisch Kangen water kunnen atleten deze verzuring vermijden. Topatleten die Kangen water drinken getuigen van een beter herstel en de afwezigheid van spierkrampen, stijfheid of blessures na extreme fysieke inspanning.

De meeste gebottelde en kraanwaters, evenals alle sportdranken, hebben een zure pH, wat de mate van verzuring in het lichaam alleen maar verhoogt! Daarom worden ze niet aanbevolen als rehydraterende vloeistof voor atleten.

Antioxidanten

Topatleten creëren een enorm aantal vrije radicalen die de afbraak van gezond weefsel in ons lichaam veroorzaken. Dit verzwakt het immuunsysteem, vermindert de prestaties en verhoogt het risico op blessures.

Kangen water bevat een groot aantal antioxidanten in de vorm van vrije elektronen in hydroxide-ionen (OH-). Deze antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen die normaal gesproken de gezondheid van de atleet beschadigen.


De antioxidantwaarde van Kangen water kan worden gemeten met een ORP-meter (Oxidatie Reductie Potentiaal). De ORP-waarde van Kangen water is 3 tot 4 keer groter dan de beste antioxidanten zoals groene thee, broccoli of spinazie.

Hoog zuurstofgehalte

Alkalisch water bevat een overmaat aan hydroxide-ionen (OH-). Twee hydroxide-ionen vormen in ons lichaam opnieuw H2O met de afgifte van een zuurstofatoom!
Dit zorgt voor een optimale zuurstoftoevoer naar de spieren, met een significante toename van de VO2-max bij atleten die Kangen water drinken.

Extra mineralen

Alkalisch Kangen water bevat extra mineralen in de vorm van calcium, magnesium, natrium en kalium.

Microclustering

Dankzij microclustering kan Kangen water ook veel beter de cel binnendringen, wat de celhydratatie ten goede komt. Dit bevordert ook de aanvoer van voedingsstoffen en aan de andere kant de verwijdering van afvalstoffen.

Microclustering

In normaal gebotteld of kraanwater clusteren H2O-watermoleculen samen in “pakketten” van 15 tot 20 moleculen.
In Kangen water bestaan deze pakketten uit 5 tot 6 moleculen. Dit wordt “gemicroclusterd water” genoemd.

Dit geeft Kangen water zijn hoge biologische beschikbaarheid. Het water wordt 5 keer sneller en beter in het lichaam opgenomen dan gewoon water.

Atleten kunnen tijdens en na een wedstrijd snel hydrateren zonder een zwaar gevoel in de maag- of darmstreek te ervaren. Het water wordt onmiddellijk opgenomen.

Bijvoorbeeld, optimale hydratatie tijdens de pauze van een wedstrijd is essentieel. De atleet kan meer spontaan drinken zonder zich vol te voelen.

Meld je aan voor de gratis mini - cursus

Deze bevat zeer waardevolle informatie en alle achtergrond research. Klik op de druppel hieronder en je gaat door naar de online omgeving.

Wil je onze mails ontvangen?

Deze bevatten informatie over gezondheid, water, voeding, supplementen en ervaringen. Maar ook wat kan jezelf doen. Klik op de druppel hieronder en alles gaat vanzelf.

Verzuring

Het trainen op hoge intensiteit veroorzaakt metabole afvalstoffen die van nature zuur zijn. Het lichaam gebruikt hiervoor bicarbonaatbuffers die na verloop van tijd verminderen en beginnen mineralen uit onze bindweefsels en botten af te breken. Kangen Water helpt om te voorkomen dat het lichaam zijn buffers gebruikt.

VERBETERDE PRESTATIES

 • Verbetering van cognitieve functie, zelfs tijdens stressvolle situaties
 • Verlaging van lactaatniveaus
 • Ondersteunt de productie van mitochondriaal ATP voor verhoogde energie en focus
 • Vermindert spiervermoeidheid
 • Verbetert de functie van stikstofmonoxide (ontspant de spieren aan de binnenkant van de bloedvaten, waardoor ze verwijden en de bloedcirculatie verbetert).

VERBETERDE UITHOUDINGSVERMOGEN

 • Voorkomt metabole acidose (te veel zuur in het lichaam) geassocieerd met lichaamsbeweging, wat de spieruithoudingsvermogen verhoogt.
 • Verbetert de maat voor de maximale hoeveelheid zuurstof die een persoon kan gebruiken tijdens intense lichaamsbeweging
 • Helpt om de piekvermogensoutput (maat voor oefenintensiteit) gedurende de hele oefening te handhaven.
 • Stimuleert de energiestofwisseling om gewichtstoename te voorkomen en gewichtsverlies te verbeteren.
 • Verbeterde hartslag na de training, bloedstroom en microcirculatie.

PREVENTIE VAN BLESSURES

 • Helpt bij het verminderen van overmatige oxidatieve / vrije radicalenschade veroorzaakt door sporten (voor, tijdens en na het sporten).
 • Beschermt DNA, RNA en helpt celhomeostase te behouden.

Alle atleten willen die “voorsprong” waar ze het kunnen krijgen, binnen veilige en wettelijke limieten die zijn vastgesteld door hun sport. Gealkaliseerd, water rijk aan waterstof verbetert niet alleen de sportprestaties, maar ook de algehele gezondheid en levensduur.

Klik op de druppel als je een consult, gesprek of online presentatie wilt aanvragen. Vragen en begeleiding wilt bij huren/aankoop of gebruik of advies.

Dit blog is naar alle openheid en eerlijkheid geschreven. Met veel passie en aandacht. Indien je teksten wilt gebruiken dan zou ik het opprijs stellen mijn website daarbij te vermelden. Ik ben dyslectisch en toch schrijf ik openbaar. Heb je een aanvulling of vragen mail me gerust; contact klik hierop!