Eigenlijk niet.

Ons drinkwater bevat steeds meer stoffen die niet in ons lichaam horen en dus toxisch of giftig zijn voor ons lichaam en zo lichamelijke regelsystemen kunnen verstoren en /of gaan ophopen in ons lichaam en o.a ontstekingen veroorzaken.

Zelfs het RIVM geeft op haar website aan dat in ons leidingwater steeds meer en steeds vaker verontreinigingen voorkomen die ze er niet uit kunnen krijgen ondanks het feit dat het water chemisch en microbiologisch gereinigd wordt. Deze  stoffen zijn op grote schaal steeds lastiger uit het water te krijgen:

 

  • Zware metalen waaronder lood, aluminium, cadmium
  • Hormonen en pseudohormonen (o.a. weekmakers uit plastics zoals Ftalaten en BPA)
  • Restanten van medicijnen (o.a tranquilizers, chemo, anticonceptie)
  • Onkruidbestrijdingsmiddelen (o.a. Round-up)
  • Stoffen van de industrielozingen en wat zit er in onze leidingen?

Zo krijg je ongemerkt en eigenlijk zonder dat je het door hebt (schadelijke) stoffen binnen die niet wenselijk zijn. Kraanwater is op deze manier niet meer gezond.

Regelmatig krijgen we veel vragen?

De pHwaarde van leidingwater is ongeveer pH7,5 en of pH8,0 en krijgt deze waarde door toevoeging van stoffen die het water licht basisch maken. Ook deze stoffen zijn van een NIET natuurlijke bron en geven een belastend effect in het lichaam.

Ons drinkwater komt toch uit de gezonde grond?

Hoewel waterleidingbedrijven er alles aan doen om uw drinkwater zo zuiver mogelijk te maken lukt het ze dus helaas niet. De vervuiling is op grote schaal groter dan de mogelijkheden om het op te lossen. Onze eigen volksvoorlichters weten dat.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) trof vorig jaar bij een kwart van de drinkwaterputten in Nederland restanten aan van bestrijdingsmiddelen.

Echter de normering en dus de waarde van die concentraties zijn volgens het RIVM zo laag dat er geen risico’s zijn voor de gezondheid en passen regelmatig die normering aan naar hun maatstaven. Dit instituut heeft allerlei richtlijnen maar geen oplossingen.

Boeren krijgen veel restricties maar particuliere onkruidbestrijdingsmiddelen met glyfosaat worden nog vaak gebruikt door consumenten. Roundup is/was daar een bekend voorbeeld van en als het ene product verdwijnt dan komt daar wel wat anders voor terug. Monsanto verzint wel weer wat nieuws Monsanto.

Volgens het RIVM zijn op dit moment al deze stoffen in zeer lage concentraties in ons water aanwezig. Maar het vereist wel acties want als we niets doen dan is dit een bedreiging voor de volksgezondheid. Aldus…. deze wijsheid was er al in 2014. Maar zolang we gif blijven lozen ben je water naar de zee aan het dragen in een vergiet.

Dit rapport geeft aan: RIVM-rapport PFAS in Nederlands drinkwater vergeleken met de nieuwe Europese Drinkwaterrichtlijn 

En ja… ook onze regering heeft wat te zeggen en heeft eind maart 2016 een verbod ingesteld op het professioneel spuiten maar nog niet voor de klein gebruikers.

En in Gelderland heeft Vitens in 2014 al gewaarschuwd en gemeld dat in bijna 60% van de Gelderse grondwaterbronnen minieme sporen van bestrijdingsmiddelen zitten en zegt dat 10% afkomstig is van vervuiling door particulieren. Ook melden zij dat het grondwater wordt bedreigd door resten van geneesmiddelen die in het riool verdwijnen omdat de mens een deel van de medicijnen gewoon uitplast en soms ook medicijnen gewoon door het toilet spoelt omdat ze geen zin hebben om het weer in te leveren bij de apotheek. Deze problemen zijn ook aan de hand in alle andere provinciën.

Niet alleen de hoeveelheid water inname die je dagelijks doet is van belang, maar ook de kwaliteit van het water. De vorm en de samenstelling hebben invloed op onze gezondheid en het herstel daarvan.

Zuiver watert regenereert, heelt en geneest en kan je leven veranderen en optimaliseren waardoor klachten verminderen. Dit betekent wel dat het water bepaalde eigenschappen moet hebben en dat je er alleen met een waterfilter niet komt.

Giflozing brengt drinkwater in gevaar.

Hoe vaak zien of lezen we niet weer een bericht in de krant of in het nieuws dat er weer giflozingen zijn geweest in ons oppervlaktewater door een bedrijf.

Tja ook hiermee komt de productie van schoondrinkwater in het gevaar en elke keer is het weer een andere stof. Teflon in Dordrecht. Pfas nu waarvan het RIVM aangeeft dat ze dit er de komende jaren niet uitkrijgen. De Maas en de Rijn, die de belangrijkste bronnen zijn voor drinkwatervoorziening in het westen van het land, worden veelvuldig overspoeld met zeker vijf verschillende soorten gif. Met grote regelmaat moeten waterbedrijven bij Nieuwegein en de Biesbosch de kraan dichtdraaien en overschakelen op andere bronnen, om de kwaliteit van het water op peil te houden.

Het PFAS-gehalte in het drinkwater moet er echt snel uit.

Oeei oeei oeei als je dit over een lange periode binnen krijgt, kan dit een negatief effect hebben op het immuunsysteem en je gezondheid goed belemmeren.

Het immuunsysteem is de eerste verdediging tegen ongewenste ziekteverwekkers en beschermt het lichaam tegen ziekten waardoor mensen mogelijk sneller of vaker ziek worden.

Het RIVM adviseert al een tijdje om de concentraties PFAS in drinkwater te verlagen naar maximaal 20% van de gezondheidskundige grenswaarde. Maar waarom zit dit überhaupt de laatste tijd in het drinkwater. Of zit het er al langer in?

Oplossingen voor schoon en zuiver water die zijn er wel.

Er bestaan verschillende systemen op de markt en we hebben de laatste tien jaar bijna alle systemen onderzocht en uitgeprobeerd. Waardoor we een zeer goede conclusie hebben kunnen maken. Uiteindelijk zijn de echte resultaten van de gebruikers die spectaculaire resultaten hebben behaald met hun eigen gezondheid.

Regelmatig krijgen we de vraag wat zijn dan de meerdere oplossingen voor zuiver drinkwater en de verschillende eigenschappen. Wat is nu verstandig.

 

Wij hebben de opties voor u op een rijtje gezet.

1. Flessenwater is een mogelijk alternatief voor leidingwater. Het is daarbij belangrijk te letten op de kwaliteit van het water. Veel bron- en mineraalwater bevat namelijk een hoog gehalte aan mineralen en dus ook de zure mineralen die we eigenlijk niet willen. Ons lichaam gebruikt veel basische mineralen in een bepaalde vorm. Koolzuurhoudend water in flessen is helemaal af te raden. Deze bevat Co2 = koolzuur en heeft dus een verzurend effect. Spablauw heeft een pH-waarde van 6.0 en is dus ook licht zuur. Daarbij zit het in plastic flessen die weekmakers bevatten. Plastic is zeer slecht voor het milieu. En als we u het omrekenmodel laten zien wat de kosten zijn van het gebruik van flessen water t.o.v. van een goede waterionisatiemachine dan is dat vele malen goedkoper.

2.Watercooler dispensers

Deze zie je ook regelmatig op kantoren staan. Diverse firma’s leveren drinkwaterdispensers zonder verwisselbare waterbidon en als ze leeg zijn dan kan er een nieuwe waterton op geplaatst worden.

Dit filtersysteem (wat niet gewisseld kan worden, ook lekker schoon dus) filtert water door middel van omgekeerde osmose. Het kan ook dat ze direct op de waterleiding worden aangesloten. Omgekeerde osmose is doodwater en eigenlijk alleen maar goed voor het vullen de strijkbout om kleding te strijken.

3.Enkelvoudige waterfilters om leidingwater te filteren maken gebruik van een koolstoffilter en/of ontharders. Geen hiervan biedt de juiste optie om leidingwater goed te filteren. De waterontharder haalt calcium eruit en geeft natrium terug. Ook niet iets waar het lichaam op zit te wachten.

Omgekeerde osmose een techniek die zeewater bijvoorbeeld ontzilt en daar drinkwater van maakt. Hier zijn al veel onderzoeken naar gedaan en ook geen gezonde optie voor het lichaam omdat dit dood water is. Vraag hier de uitgebreide informatie over op.

4.Een eigen watermachine bij u thuis of op kantoor.

Klinkt aantrekkelijk en als de beste optie maar kan in het begin echt even schrikken zijn van de prijs. Wil je de juiste dan heeft deze echt een prijskaartje. Daarom gaan mensen opzoek naar dezelfde eigenschappen en ogenschijnlijk dezelfde machine. Deze wordt dan vol overtuiging aangeschaft om vervolgens na gemiddeld een jaar tot de ontdekking te komen dat die machine toch niet helpt en niet de juiste is.

Ook al is bij de juiste machine de start investering hoger en even schrikken. Op de langere termijn haal je dit er weer uit. En wat nu als je je eigen gezondheid (mede) hierdoor er weer voor terug krijgt.

 

 

Optie 4 is:

Bij gebruik van 2 liter water per dag is het aantrekkelijk. Laten je medebewoners, de familie en je kinderen ook meedrinken dan heb je een zuiveringssysteem in huis waar je echt blij van wordt.

Onbeperkt schoon, gefilterd, geïoniseerd water drinken voor het hele gezin, de gehele werkvloer en in uw praktijk voor uw cliënten. Waarmee ook nog andere dingen gedaan kunnen worden zoals milieuvriendelijk schoonmaken, koken, koffie- en theezetten. Uw groenten en fruit pesticiden vrij maken en alles kalkvrij maken zal geld besparen.

Klik op de afbeelding van de vissenkom hiernaast.

 

Als  jij contact met ons wilt over:

– Hoe je dit voor jezelf kan gaan toepasse
– Hoe je dit in je praktijk integreert?
– Hoe jij hiermee gezonder kan worden
-Hoe sport prestaties omhoog gaan?